Na Velkou Deštnou: 28. 1. 2007
Konečně zima! Konečně sníh a tak po včerejším večerním lyžování s Mutym a se Zuzkou na Protěži v Janských lázních dneska vyrážíme Zuzčiným autem, nakonec s Barčou sami, na několikahodinovou vyjížďku, okusit čerstvý sníh. Odpoledne Terka oslavuje narozeniny, ale zatím je dopolendne a my necháváme auto na Šerlišském Mlýně a vyrážíme vzhůru... Jde to pomalu, a ztuha, a neobejde se to bez mého vrčení a rozčilování se, za což se nejen tímto Barunce omluvám, že mě musela snášet... Těžce jsem nesl zapomenutí vosků doma, měl jsem totož výborně připravené lyže na skluz, ale ne na stoupání a stoupací vosk nikde. Byly to galeje, a bylo to o nervy a já to nezvládal... Ach jo... :-(
Nicméně nakonec jsem se s tím tak nějak popral... Vylezli jsme přes Šerlich na Deštnou, počasí dost pod psa, hodně foukalo a nahoře před bufetem byla stopa vyfoukaná až na asfalt... Ale bufet byl záchranou, dali jsme si čaj a sušenku a rozhodli se vrátit k autu, v tomhle nečasu nemělo cenu jet dál... Dolů to jelo jak o závod a mě se nálada nakonec spravila, naštěstí, byl jsem předtím nesnesitelnej... Pak už jen veselé klouzání-neklouzání autem po ne úplně sjízdné cestě, zastávka na moc dobré langoše v Deštném a cesta do Nového Města na oslavu.
Bylo to krátké a bylo toho dost... škoda toho vosku, ale byl jsem na běžkách přesto rád! Ve světle letošní zimy můžu být rád, že byl nějakej sníh :-)


HomePage >>>  (C) Jiří Mašek 2007 - All Rights Reserved  <<<< FotoZápisník ikonka